«Ιδιαίτερο κεφάλαιο στο βιβλίο …

«Ιδιαίτερο κεφάλαιο στο βιβλίο
της ζωής μου ο Αστέρας»

Ο Σάκης Τσιώλης, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του παρελθόντος, ανοίγει την καρδιά του στο asterasamaliadas.gr. Ο λόγος είναι απλός. Ο σύλλογος φέτος γιορτάζει τα εβδομήντα χρόνια του και αποφάσισε να τον τιμήσει στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Να τιμήσει έναν άνθρωπο ο οποίος τελείωσε τη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα στον Αστέρα και ξεκίνησε μια νέα σπουδαία καριέρα, ως προπονητής, πάλι από τον Αστέρα.

«Κάθε φορά που επιστρέφω στην Ηλεία είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα» λέει και εξηγεί το γιατί: «Έχω πολύ σημαντικούς λόγους να το κάνω. Ο Αστέρας για μένα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι η ομάδα από την οποία τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Και συνάμα, η ομάδα από την οποία ξεκίνησα την καριέρα μου ως προπονητής. Κι αν πούμε ότι η καριέρα μου ως ποδοσφαιριστή πέτυχε τους στόχους που είχα θέσει, κατάκτηση Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Εθνική Ομάδα, τότε ήταν σημείο καμπής στη ζωή μου το γεγονός ότι κρέμασα τα παπούτσια μου και έγινα προπονητής, ανοίγοντας μια νέα συναρπαστική σελίδα στην καριέρα μου. Κατά συνέπεια, όταν γραφτεί αυτή η ιστορία, στο βιβλίο της ζωής μου, ο Αστέρας Αμαλιάδας θα αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο».

Ο Σάκης Τσιώλης, επισημαίνει όμως και έναν ακόμα λόγο, ένα σημειολογικό γεγονός το οποίο έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη χρονική συγκυρία, της έλευσής του στην Αμαλιάδα. Θυμάται τις όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές και κάνει μνεία σε ένα μελανό σημείο το οποίο έμελλε να σημαδέψει την πορεία του Αστέρα αρνητικά , αλλά και να κάνει την ομάδα πιο δυνατή μέσα στο χρόνο:

«Η επιστροφή μου στην Αμαλιάδα, για την τιμή που μου κάνει ο Αστέρας να με βραβεύσει στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, έχει ακόμα μια ξεχωριστή σημειολογία. Την εποχή που βρισκόμουν στον Αστέρα Αμαλιάδας, πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Πάνος Νικολόπουλος. Και τώρα, πρόεδρος είναι ο ανιψιός του, Κώστας Νικολόπουλος. Και θα έλεγα είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκομαι στην Αμαλιάδα. Ο Πάνος Νικολόπουλος ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος και έχω ακόμα τις φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα που κάναμε μαζί. Περιττό να πω ότι συγκλονίστηκα με την είδηση του θανάτου του. Από τον Αστέρα Αμαλιάδας έχω φίλους, όπως κάποια πρόσωπα από την τότε διοίκηση, τα αδέρφια Θλιβερού, με τους οποίους έχω μια εξαιρετική σχέση, αλλά και με αρκετούς άλλους.
Βέβαια τότε που εργάστηκα στον Αστέρα Αμαλιάδας, υπήρξε μια συγκυρία η οποία δεν μας βοήθησε. Ο τότε δήμαρχος παραχώρησε το γήπεδο της ομάδας στον ΑΟ Πύργου, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να παίζει στο βοηθητικό. Η δουλειά και η προσπάθεια της ομάδας μας, αντιλαμβάνεστε ότι έγινε πιο δύσκολη».

facebook.com/AsterasAmaliadasOfficial