Πέρασαν…κιόλας 70 χρόνια! …

Πέρασαν…κιόλας 70 χρόνια!

Σαν σήμερα, 5 Ιουνίου, εβδομήντα χρόνια πριν, η ομάδα μας, ο Αστέρας Αμαλιάδας, ξεκίνησε τη διαδρομή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στις 5 Ιουνίου του 1947, ιδρύθηκε ο «Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αμαλιάδος «Λευκός Αστήρ».

Ο Λευκός Αστήρ, αποτελεί προϊόν συγχώνευσης του Πανηλειακού Αμαλιάδας και του Ολυμπιακού Καλίτσα, δυο προπολεμικών ομάδων, οι οποίες συγχωνεύθηκαν το 1947 και δημιούργησαν τον Λευκό Αστέρα.
Ο πρώτος επίσημος αγώνας του συλλόγου μας, ήταν στις 22 Ιουνίου 1947, όταν και επικράτησε του συμπολίτη του Εθνικού, με 1-0.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 1962 έγινε συνένωση ανάμεσα στον Λευκό Αστέρα Αμαλιάδας και τον Εθνικό Αμαλιάδας. Η ομάδα που προέκυψε, ονομάστηκε «Κόροιβος» και συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Αχαιοήλιδος (ΕΠΣ Αχαΐας-Ηλείας). Σε Γενική Συνέλευση του 1964, αποφασίστηκε ο σύλλογος να αλλάξει πάλι όνομα και να ονομαστεί Αστέρας Αμαλιάδος.

Το 2013 ο Αστέρας Αμαλιάδας συνενώθηκε με τον ΠΦΟ Πανόπουλου, κάνοντας χρήση της θέσης του ΠΦΟ Πανόπουλου στη Γ΄ Εθνική, με την ίδια ονομασία «ΑΟ Αστέρας».

(Ευχαριστούμε το φωτογραφείο Photo Digital Express του Τάκη Δρακόπουλου για την παραχώρηση της ιστορικής φωτογραφίας του 1947).

facebook.com/AsterasAmaliadasOfficial