Σημαντικό φιλικό στις 5μ.μ. με Καλαμάτα…

Σημαντικό φιλικό στις 5μ.μ. με Καλαμάτα

Το έκτο φιλικό προετοιμασίας δίνει ο Αστέρας Αμαλιάδας σήμερα στις 5μ.μ., καθώς θα υποδεχθεί την Καλαμάτα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τον Μάρτιο του 2014 όταν οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στην Αμαλιάδα, με την Καλαμάτα να κερδίζει 0-4. Τον Νοέμβριο του 2013, οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν και στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής, όταν και η Καλαμάτα είχε κερδίσει 0-1 με γκολ του Χρήστου Καλαντζή, ενώ τον Μάιο του 2010, Αστέρας και Καλαμάτα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στην Αμαλιάδα για το Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής (τελευταία αγωνιστική), με την Καλαμάτα να κατακτά τον τίτλο και την άνοδο σε ένα Πρωτάθλημα όπου οι δυο ομάδες πάλεψαν οι δυο τους για τον τίτλο.
Αυτές είναι και οι λιγοστές φορές τα τελευταία χρόνια που οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες.
Το σημερινό παιχνίδι, βρίσκει Αστέρας και Καλαμάτα λίγες μέρες πριν τη σέντρα του Πρωταθλήματος και αποκτάει ιδιαίτερη αξία, αν συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε και οι ομάδες έχουν σχεδόν δυο μήνες προετοιμασίας στα πόδια τους.
Οι «Βυσσινί» του Τίμου Καβακά, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Θεσσαλονικιό προπονητή να έχει την ευκαιρία σε ένα ακόμα αξιόπιστο τεστ να δοκιμάσει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του και να κάνει πρόβες ενδεκάδας. Σχεδόν πλήρης έρχεται η αποστολή των φιλοξενούμενων, με τον Νίκο Ζαλίκα, τεχνικό της Καλαμάτας, να μην υπολογίζει τον Γιάννη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι.

facebook.com/AsterasAmaliadasOfficial